Selecteer een pagina

Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht in Dordrecht

Met een 17e-eeuwse plattegrond gaat u op weg in het mooie Dordrecht. Met vragen en opdrachten leert u haar geschiedenis kennen.

1572 is het geboortejaar van de Nederlanden: in het diepste geheim komen 12 steden van Holland samen. Niet langer willen ze zuchten onder het Spaanse juk. Ze besluiten onder leiding van Willem van Oranje een revolutie te ontketenen. Dat is het begin van een nieuwe staat.
En waar vond die historische gebeurtenis plaats? In Dordrecht! Maar de geschiedenis van de Drechtstad gaat veel verder terug: Dordt mag zich de oudste stad van Holland noemen. Het was een stapelplaats, wat betekende dat alle goederen die over de Beneden-Maas werden aangevoerd in Dordrecht verhandeld moesten worden. De stad werd er rijk van en sporen van die fameuze geschiedenis zijn nog op iedere straathoek te vinden.

Wilt u een leuk uitje in Dordrecht doen in de buitenlucht, denk dan aan het Stadsganzenbord Dordrecht. Het Stadsganzenbord voert u aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond door de historische binnenstad. U maakt kennis met de prachtige handelsstad en lost onderweg vragen op door goed te kijken naar details in gebouwen. En we vertellen u natuurlijk de sterke verhalen van de stad. Kunt u uw weg vinden met zo’n oude kaart? Lijkt het Dordrecht van nu voldoende op het Dordrecht van toen?

De basisset voor 1 tot 5 personen kost € 37,50 (incl. btw). De extra sets kosten € 24,50 (incl. btw) per stuk.

U kunt dit ook rechtstreeks bestellen op www.stadsganzenbord.nlOfferte aanvragen
Stadsganzenbord Dordrecht
ca. 2,5 uur

ca € 7,50 p.p. incl. BTW

koffie met gebak, 1 plattegrond puzzeltocht Dordrecht per subgroep, vragenlijst
minimaal 8 personen.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht