Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht in Dordrecht

Avontuurlijke puzzeltocht door Dordrecht

Met een 17e-eeuwse plattegrond gaat u op weg in het mooie Dordrecht. Met vragen en opdrachten leert u haar geschiedenis kennen.

1572 is het geboortejaar van de Nederlanden: in het diepste geheim komen 12 steden van Holland samen. Niet langer willen ze zuchten onder het Spaanse juk. Ze besluiten onder leiding van Willem van Oranje een revolutie te ontketenen. Dat is het begin van een nieuwe staat.
En waar vond die historische gebeurtenis plaats? In Dordrecht! Maar de geschiedenis van de Drechtstad gaat veel verder terug: Dordt mag zich de oudste stad van Holland noemen. Het was een stapelplaats, wat betekende dat alle goederen die over de Beneden-Maas werden aangevoerd in Dordrecht verhandeld moesten worden. De stad werd er rijk van en sporen van die fameuze geschiedenis zijn nog op iedere straathoek te vinden.

Wilt u een leuk uitje in Dordrecht doen in de buitenlucht, denk dan aan het Stadsganzenbord Dordrecht. Het Stadsganzenbord voert u aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond door de historische binnenstad. U maakt kennis met de prachtige handelsstad en lost onderweg vragen op door goed te kijken naar details in gebouwen. En we vertellen u natuurlijk de sterke verhalen van de stad. Kunt u uw weg vinden met zo’n oude kaart? Lijkt het Dordrecht van nu voldoende op het Dordrecht van toen?

De basisset voor 1 tot 5 personen kost € 37,50 (incl. btw). De extra sets kosten € 24,50 (incl. btw) per stuk.

U kunt dit ook rechtstreeks bestellen op www.stadsganzenbord.nlOfferte aanvragen
Stadsganzenbord Dordrecht
ca. 2,5 uur

ca € 8,50 p.p. incl. BTW

Materialen (17e eeuwse plattegrond A3, pen, dobbelsteen, vragenlijs)
minimaal 5 personen.

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Uitjes die ook leuk zijn

Stadsganzenbord Gouda

Stadsganzenbord Gouda - puzzeltocht

De leukste manier om de verhalen van Gouda te ontdekken. Inclusief bezoek aan de St. Jan!

Stadsganzenbord Delft

Stadsganzenbord Delft - puzzeltocht

Gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond maakt u een avontuurlijke puzzeltocht door het prachtige Delft.

Stadsganzenbord Leiden - puzzeltocht

avontuurlijk speurtocht door de Leidse binnenstad

Tijdens dit arrangement verken je Leiden met een plattegrond uit de 17e eeuw. Je ontdekt dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is en je komt veel te weten over de Gouden Eeuw van Leiden. Stadsganzenbord Leiden is de avontuurlijkste puzzeltocht in Leiden.

Stadsganzenbord Den Haag

Stadsganzenbord Den Haag - puzzeltocht

Maak kennis met de rijke historie van de Hofstad!

Het Stadsganzenbord Den Haag, is een puzzeltocht door Den Haag aan de hand van een originele 17e eeuwse stadsplattegrond. Een verrassende kennismaking met het historische Den Haag.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht