Stadswandeling Leiden met gids in Leiden

Een stadswandeling Leiden met gids in diverse talen en thema's

Maak tijdens een stadswandeling Leiden kennis met de mooiste plekjes van Leiden en hun verhalen! Onze enthousiaste gidsen nemen u mee voor een rondleiding door de sleutelstad.

Leiden heeft vele gezichten en daardoor heeft u ook een ruime keus uit thema’s voor uw stadswandeling met gids. U kunt zich laten vertellen over de jeugd van Rembrandt of over de de oudste universiteit van Nederland. Over de hofjes of over de talloze monumenten. Over de muurgedichten (meer dan 100) of over het Beleg en Ontzet van Leiden. Het gidsenteam van Groepswijzer.nl, bestaat uit ervaren gidsen, vaak met hun eigen specialisme. Tijdens de rondleiding met gids ontdekt u de verborgen schoonheid van de stad. Als u rondwandelt met een gids ontdekt u dingen waar u anders aan voorbij gaat. Een gids vertelt u ook de anekdotes uit de rijke geschiedenis van Leiden tijdens de rondwandeling door de binnenstad. U zult ontdekken dat Leiden nog steeds een springlevende stad is.

Algemeen historisch of een themawandeling

Leiden heeft een rijke historie en dus ook vele invalshoeken van waaruit u de Sleutelstad kunt bekijken. Bent u nog niet bekend met de Leidse binnenstad dan bevelen wij de algemeen historische stadswandeling aan. Wilt u een specifiek onderwerp dan kunt u kiezen uit de onderstaande thema’s voor een rondleiding door Leiden:

 • Algemeen historisch

  Leiden heeft zoveel te bieden en om er alles van mee te krijgen tijdens een stadswandeling, is onze professionele gids de perfecte keuze. U beschouwt de mooiste huizen van Leiden, zoals die van de stadsarchitect en kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad: allemaal dankzij de Burcht. De Doelen brengen je naar het verleden waar je kunt leren over de Leidse Schutterij en in de Pieterskerk beleef je verschillende bouwstadia met hun verhalen uit het verleden. In één woord: magisch! Laat jezelf meevoeren op een avontuur door onze enthousiaste gids die je meer vertelt over wat er nog zoal te ervaren valt in Leiden. Volg dus snel mee om al dat Levendige-Leiden zelf te ervaren!
 • Hofjeswandeling Leiden

  Leiden is een kleine stad met veel verborgen schatten. Geniet tijdens de Hofjeswandeling van het paradijsachtige die u hier aantreft, vol verrassende geschiedenisverhalen. Dit toont hoe rijk Leiden was in de 17e eeuw, toen er vele hofjes werden gebouwd door mensen die hun plekje in de hemel wilden veiligstellen. Deze oases van rust zijn typisch en bestaan uit een carré van kleine huisjes omringd door een tuin, alleen toegankelijk via pittoreske poortdeuren. Laat je meevoeren naar alle geheimzinnigheid die binnendoor ligt en ervaar de stilte waarin je plotseling belandt! Met 35 hofjes verspreid over de hele stad zal je versteld staan wat er allemaal te ontdekken valt!
 • Medische stadswandeling

  Medische geschiedenis van Leiden. Van dolhuis tot LUMC in Leiden
 • Academische stadswandeling

  Een stadswandeling langs het heden en verleden van Nederlands oudste universiteit,
 • Pilgrim Wandeling

  Een stadswandeling over het leven, werk en gedachtengoed  van de Pilgrim Fathers tijdens hun verblijf in Leiden voordat ze via Delfshaven naar Amerika vertrokken.
 • Rembrandtwandeling

  Een stadswandeling in Leiden met als onderwerp Rembrandts jeugd en opleiding tot schilder in Leiden. U komt langs zijn geboorteplek, standbeeld, de Lantijnse School en de Lakenhal.
 • De Stijl in Leiden

  De wereldberoemde kunststroming en tijdschrift de Stijl werd ‘geboren’ in Leiden. Tijdens de wandeling hoort u het verhaal van Theo van Doesburg en plekken die refereren aan de Stijl.
 • Jugendstil in Leiden

  Een wandeling langs panden gebouwd in Jugendstil.
 • Kerk en kroeg

  Een wandeling langs cafés en gebedshuizen doorspekt met anekdotes (incl. drankje aan het eind, aanvullende prijs € 4,50 p.p.)
 • Rampenwandeling

  Een overzicht van de rampen die Leiden troffen in de loop der jaren. Van Kruitschip tot Stadhuisbrand.
 • Juridische stadswandeling

  Recht en Slecht in Leiden. En overzicht
 • Heilige Huisjes

  Met een exclusief bezoek aan de kapel van het Anna Aalmoeshuis in Leiden
 • Bagagewandeling

  Een aangrijpende wandeling over Leiden in de Tweede Wereldoorlog (duur: 2 uur)
 • 3 oktober stadswandeling

  Een stadswandeling over de belegering van de Spanjaarden en het ontzet door de watergeuzen.
 • Wolkerswandeling

  Het Leiden van Jan Wolkers. Een wandeling door de stad langs plekken die met kunstenaar Jan Wolkers te maken hebben.
 • Muurgedichtenwandeling

  Een wandeling langs een deel van de meer dan 100 muurgedichten in het centrum van Leiden.
 • Leiden en de Oranjes

  Vorstelijke personages studeerden in Leiden. In deze wandeling komt u meer te weten over de band van Leiden met de koninklijke familie.
 • Schering en inslag

  Een wandeling langs monumenten in Pancras Oost, bezoek aan Museum het Leids Wevershuis mogelijk.

Geef in het formulier in het vak opmerkingen of u een algemeen historische stadswandeling wilt of een van de bovenstaande thema’s. En natuurlijk onze unieke Broodje Aap-wandeling!Offerte aanvragen
1,5 uur

€ 102,50 excl. 21% BTW

Alleen enthousiaste, professionele gidsen met ieder hun specialisme Een Stadswandeling duurt standaard 1,5 uur. De gids is er exclusief voor uw groep. Geen andere mensen. Beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits en Frans.
max. 20 personen per gids

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap Leiden

Broodje Aap Leiden - stadswandeling

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Bierwandeling Leiden

bierproefwandeling door Leiden langs vijf cafés

Ontdek de stad Leiden en haar cafés met deze bierwandeling en proef vijf verschillende bieren in vijf cafés.

Lekker Leids

Lekker Leids, culinaire wandeling Leiden

culinaire stadswandeling Leiden met gids met drie gangen in drie restaurants

De smakelijkste stadstour van Leiden! Maak tijdens een stadswandeling kennis met de historie van de prachtige binnenstad van Leiden en geniet van de culinaire hoogstandjes van 3 toprestaurants.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Leiden met gids