Stadswandeling Leiden met gids in Leiden

Ontdek Leiden met een stadswandeling Leiden met gids. Kies voor algemeen historische rondleiding Leiden of een thema.

Maak kennis met Leiden met een rondleiding met gids van Groepswijzer.nl. Naast de algemeen historische stadswandeling langs alle highlights kun je ook kiezen voor een themawandeling.

Een rondleiding met gids door Leiden is de ideale manier om de historische stad te ontdekken. Wandel langs alle highlights en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van deze prachtige stad. Onze enthousiaste en professionele gidsen staan exclusief voor jouw groep klaar en nemen je mee op een goed verzorgde wandeling vol cultuur en historie. Boek nu jouw stadswandeling Leiden bij Groepswijzer.nl en laat je betoveren door de schoonheid van het verleden.

De Algemeen historische wandeling

Bezoek Leiden’s historische hoogtepunten tijdens onze algemeen historische wandeling. Geniet van een boeiende rondleiding door de geboortepstad van Rembrandt, naar de indrukwekkende Burcht, de Pieterskerk, de Hooglandse Kerk en het Academiegebouw. Laat onze ervaren gidsen je meenemen op een bijzondere wandeling vol cultuur en geschiedenis. Boek vandaag nog jouw rondleiding Leiden en laat je betoveren door de schoonheid van het verleden. Klik hier om de wandeling aan te vragen.

Broodje aap wandeling

Een van onze populaire en veel geboekte arrangementen is de Broodje Aap wandeling. Op verschillende locaties vertelt de gids een anekdote. Aan jouw groep de taak om vast te stellen of het verhaal wel echt gebeurd is. Een superleuke, actieve rondleiding met gids waarbij enige competitie niet geschuwd wordt. Ook te boeken als rondvaart, wij noemen het dan Bootje Aap. Klik hier voor meer info. De Broodje aap wandeling is er ook in Delft, Den Haag, Dordrecht en Haarlem.

Bouwsteen dagje Leiden

Een rondleiding met gids door de stad kan een onderdeel zijn van een uitgebreider programma. Groepswijzer.nl kan een arrangement op maat voor jouw groep samenstellen. Of je kunt kiezen uit reeds samengestelde dagarrangementen. Maak een keuze uit ons ruime aanbod aan groepsuitjes.

Kosten en specificaties stadswandeling

 • € 107,50 excl. 21% BTW
 • Alleen enthousiaste, professionele gidsen met ieder hun specialisme.
 • Duur: Een Stadswandeling duurt standaard 1,5 uur. De gids is er exclusief voor jouw groep. Geen andere mensen.
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans
 • max. 20 personen per gids
 • Boekingskosten € 15 (incl. btw)
 • Starttijd naar keuze
 • Startlocatie naar keuze

Thematische stadswandelingen Leiden

Naast de algemeen historische wandeling kun je ook kiezen voor een thematische stadswandeling. De gids gaat dan de diepte in over een specifiek onderwerp. In het onderstaande formulier kun je de wandeling aanvragen. Een thema kost niets extra’s. Aanvragen?

Pilgrim wandeling

Welke sporen hebben The Pilgrims achtergelaten in Leiden? Waarom reageren Amerikanen verrukt op sommige historische plekken, en zijn zij echt allemaal familie van The Pilgrims? Als je deze rondleiding met gids boekt hoor je er alles over.

Aanvragen?

Art Nouveau/Jugendstil wandeling

Bekijk de prachtige architectuur van Leiden tijdens onze fantastische Art Nouveau/Jugendstil stadswandeling. Laat je betoveren door de verborgen juweeltjes en leer meer over de iconische bezienswaardigheden die prachtig Leiden te bieden heeft. Ontdek details van deze vroeg 2oe-eeuwse bouwstijl op soms verborgen plekjes en geniet van de rijke uitingen van de Art Nouveau/Jugendstil. Onze ervaren gids neemt je mee op een culturele ontdekkingsreis vol geschiedenis.

Aanvragen?

jan-wolkers-wandeling

Jan Wolkers wandeling

Maak kennis met het Leiden van Jan Wolkers.  Stap in zijn voetsporen onder leiding van onze gids. Leer alles over het leven en werk van deze getalenteerde kunstenaar en schrijver. Laat je inspireren door zijn unieke perspectief en betekenisvolle creaties. Wandel langs de plekken die een rol speelden in zijn leven en ontdek de invloed van zijn werk op de kunstwereld. Mis deze unieke ervaring vol culturele rijkdom niet. Boek nu jouw stadswandeling met een bezoek aan Ars Aemula!

Aanvragen?

kerk-en-kroeg

Kerk en kroeg wandeling

Wandelen door de straten van Leiden, langs charmante cafés en majestueuze kerken. Een reis door de geschiedenis, waar sterke verhalen tot leven komen. Ontdek de geheimen van de oude horeca-etablissementen die de stad hebben gevormd. Laat je betoveren door de Bonte Koe, de Burcht en Barrera, plekken waar vele Leidenaars liefde hebben gevonden. Maak kennis met het geniale brein van Jan Steen en ontdek de betekenis van de Gekroonde Liefdepoort. Onder leiding van onze deskundige gids, geniet je van serieuze, ontroerende en smaakvolle verhalen. Beleef deze gezellige wandeling van vol historie en avontuur. Na afloop kun je voor een glaasje kiezen uit een groot aanbod in de horeca.

Aanvragen?

stadsganzenbord-leiden

Crimineel Leiden

Ontdek de duistere geschiedenis van Leiden tijdens een interessante rondwandeling met als thema ‘Recht en Slecht’. Wandel door de straten en ontdek welke misdaden er in Leiden zijn gepleegd en hoe men in de loop van de eeuwen met misdadigers is omgegaan. Luister en huiver en boek hem nu!

Aanvragen?

stadsganzenbord-leiden

Stadsganzenbord Leiden

Ontdek de historische charme van Leiden met het Stadsganzenbord! Ga samen met je groep op avontuur met een authentieke 17e-eeuwse stadsplattegrond en ontdek of je de stad van toen nu nog kunt herkennen. Beantwoord onderweg vragen, voer uitdagende opdrachten uit en maak kans op een prachtige puzzel van Leiden. Het Stadsganzenbord is een uniek, interactief en betaalbaar uitje dat je niet wilt missen. Ervaar het zelf en boek hem nu!

Aanvragen?

Rampenwandeling Leiden

Rampenwandeling

Ontdek de duistere geschiedenis van Leiden tijdens een interessante rondwandeling met als thema ‘rampen’. Wandel door de straten en ontdek de verhalen achter de Kruitramp, de stadhuisbrand, het Spaans beleg en de Pest. Laat je meevoeren door de historie en leer meer over de impact van deze gebeurtenissen op de stad. Durf jij deze historische reis aan te gaan?
Aanvragen?

Medische wandeling

Medische stadswandeling

Beleef de medische geschiedenis van de stad met onze fascinerende stadswandeling. Laat je leiden langs bekende medische hoogtepunten en ontdek de boeiende verhalen achter elke straat. Onze deskundige gidsen nemen je graag mee op deze bijzondere wandeling, waarbij je een dieper inzicht krijgt in het medisch erfgoed en de cultuur van de stad. Ontdek de grote geschiedenis van de medische wetenchap. Ook mooi om te combineren met een bezoek aan Museum Boerhaave en de Hortus Botanicus.

Aanvragen?

Leidens Ontzet wandeling

Herbeleef het Leiden tijdens de Leidens Ontzet wandeling. Ontdek de verhalen achter het dappere verzet tegen de Spanjaarden en leef mee met deze grote en belangrijke historische gebeurtenis van 450 jaar geleden. Wandel langs het prachtige Academiegebouw en laat je betoveren door de goed bewaarde oude stad. Wandel mee met onze ervaren gids en begrijp waarom deze gebeurtenis nog ieder jaar groots herdacht wordt. 

Aanvragen?

Singelpark wandeling

Verken het unieke Singelpark van Leiden en laat je betoveren door de prachtige groene omgeving, de rijke geschiedenis en de schoonheid van de stad. Onze ervaren gids neemt je mee op een unieke reis langs historische bezienswaardigheden en over schilderachtige paden van het Singelpark. Geniet van de rustige sfeer en bezie de stad van een heel andere kant. Mis dit niet en vraag nu aan! Singelpark wandeling.

Aanvragen?

Culinaire wandeling

Ontdek de lekkerste schatten van Leiden met  onze begeleide culinaire wandeling, ook wel walking diner genoemd. Bezoek 3 verschillende goede restaurants en laat je verrassen door de heerlijke smaken van Leiden. Wij beloven je een culinaire ervaring waarbij je de lokale keuken proeft tijdens deze gezellige wandeling door onze prachtige stad. Vraag nu jouw walking diner aan!

Aanvragen?

Hofjeswandeling - Langs Leidse Hofjes

Hofjeswandeling

Maak kennis met de charmante hofjes van Leiden en laat je verrassen door de verborgen schatten van de prachtige stad. Volg onze ervaren gidsen terwijl ze je meenemen op een reis door de fascinerende geschiedenis van de hofjes. Bewonder de pittoreske binnenplaatsen en luister naar de verhalen die zich verschuilen achter de eeuwenoude deuren. Kom en ontdek de betekenisvolle schoonheid van Leidens hofjes tijdens deze unieke rondleiding die je onderdompelt in het historische erfgoed en de culturele rijkdom van de stad.

Aanvragen?

anna-aalmoes

Heilige huisjes

Deze wandeling concentreert zich op de heilige huisjes ofwel de kerkgebouwen van Leiden, die een rijke geschiedenis hebben. De oudste kerken waren oorspronkelijk katholiek en werden na de reformatie protestants. Dat nam niet weg, dat kerken altijd toegankelijk waren. En soms zelfs iets te toegankelijk: van de Pieterskerk is bekend, dat er zo nu en dan met paard en wagen doorheen gereden werd omdat dat nu eenmaal de kortste weg was.

Tijdens deze rondleiding met gids breng je ook een bezoek aan de kapel van het Anna Aalmoeshuishof; een unieke plek, die slechts bij uitzondering te bezoeken is.

Aanvragen?

Rembrandtwandeling

Rembrandtwandeling

Beleef een unieke culturele ervaring in Leiden met onze exclusieve Rembrandtwandeling. Ontdek de betoverende schoonheid van de stad terwijl je meegenomen wordt op een historische reis door de eeuwenoude straten. Onze ervaren gidsen nemen je mee op een heerlijke stadswandeling vol kunst, geschiedenis en cultuur. Geniet van de rijke architectuur, de pittoreske hofjes en treed in de voetsporen van de grote meester.  We beloven je een onvergetelijke dag. Vraag de wandeling nu aan! Kan ook in combintaie met een Rembrandt fotoshoot.

Aanvragen?

Architectuur wandeling

Vooral omhoog kijken naar de prachtige architectuur in de prachtige Leidse binnenstad. Laat je verrassen door de historische gebouwen en adembenemende details die de stad te bieden heeft. Kom meer te weten over de unieke architectonische pareltjes en voel de rijke geschiedenis als je door de straten loopt. Deze architectuurwandeling is een rondleiding met gids vol cultuur en rijke geschiedenis.

Aanvragen?

Muurgedichten wandeling

Meer dan 100 gedichten staan er op de Leidse muren. Luister naar de verhalen over de muurgedichten van Leiden tijdens deze rondleiding met gids. Laat je verrassen door de prachtige uitvoeringen die de stadsmuren sieren en geniet van de inspirerende woorden die je onderweg zult tegenkomen. Ontdek de kunstenaars achter deze meesterwerken en laat je verwonderen door hun talent en creativiteit. Een bijzondere die lang niet voldoende is om alle gedichten te kunnen zien, maar de selectie die wij jou aanbieden is meer dan de moeite waard. Kom en wandel met ons mee!

Aanvragen?

Onvergetelijke rondleiding Leiden met gids

Klik hier voor meer informatie

Ontdek de historische pracht van Leiden met een boeiende rondleiding die je meeneemt door de eeuwenoude straten en langs de iconische bezienswaardigheden van deze charmante stad. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis en de verborgen juweeltjes die Leiden te bieden heeft, terwijl een ervaren gids je meeneemt op een onvergetelijke reis door de tijd.

Van de schilderachtige grachten tot de imposante kerken en van de levendige marktpleinen tot de serene hofjes, een rondleiding door Leiden dompelt je onder in de unieke atmosfeer van deze historische stad. Ontdek de invloedrijke rol die Leiden heeft gespeeld in de wetenschap, kunst en cultuur, en laat je betoveren door de verhalen achter de eeuwenoude gebouwen en monumenten die de stad sieren.

Of je nu een lokale inwoner bent die zijn stad opnieuw wil ontdekken of een bezoeker die voor het eerst de charme van Leiden wil ervaren, een rondleiding biedt een ongeëvenaarde manier om de stad te verkennen en haar fascinerende verleden te leren kennen. Laat je leiden door de deskundige gidsen van Groepswijzer.nl en beleef een onvergetelijk avontuur in het hart van Leiden.

Lees hieronder de highlights van de stad Leiden die je tijdens een bezoek gezien moet hebben.

 1. De Burcht van Leiden: Een middeleeuwse verdedigingstoren die boven op een heuvel ligt, biedt een panoramisch uitzicht over de stad.
 2. Pieterskerk: Een imposante gotische kerk uit de 14e eeuw, een belangrijk historisch en cultureel monument.
 3. Hortus Botanicus: Een van de oudste botanische tuinen ter wereld met een uitgebreide collectie planten.
 4. Molen de Valk: Een historische windmolen die nu dienst doet als museum over molens en molenaars.
 5. Rapenburg: Een schilderachtige gracht omzoomd door prachtige herenhuizen en de universiteit van Leiden.
 6. De Waag: Een 17e-eeuws gebouw dat oorspronkelijk diende als weeghuis voor goederen en nu een café-restaurant herbergt.
 7. Stadhuis van Leiden: Een indrukwekkend renaissancegebouw uit de 16e eeuw dat nog steeds dienst doet als het administratieve centrum van de stad.
 8. Lakenhal: Een museum gehuisvest in een prachtig 17e-eeuws gebouw, met een collectie kunst en geschiedenis gerelateerd aan de Gouden Eeuw en de textielindustrie.
 9. Hooglandse Kerk: Een gotische kerk uit de 15e eeuw met indrukwekkende glas-in-loodramen en een rijk versierd interieur.
 10. De Marekerk: Een neoclassicistische kerk uit de 17e eeuw met een imposante façade en een prachtig interieur.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Leiden met gids