Stadswandeling Leiden met gids in Leiden

Ontdek Leiden met een stadswandeling Leiden met gids. Kies voor algemeen historische rondleiding Leiden of een thema.

Maak kennis met Leiden met een stadswandeling met gids van Groepswijzer.nl. Naast de algemeen historische stadswandeling langs alle highlights kun je ook kiezen voor een themawandeling.

Een stadswandeling door Leiden met een ervaren gids is de ideale manier om de stad te ontdekken. Laat je rondleiden langs alle highlights en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van deze prachtige stad. Onze enthousiaste en professionele gidsen staan exclusief voor jouw groep klaar en nemen je mee op een unieke ervaring vol cultuur en historie. Boek nu jouw stadswandeling Leiden bij Groepswijzer.nl en laat je betoveren door de schoonheid van het verleden.

De Algemeen historische wandeling

Bezoek Leiden’s historische hoogtepunten gedurende onze algemeen historische wandeling. Geniet van een boeiende rondleiding door de geboorteplek van Leiden, de indrukwekkende Burcht, de Pieterskerk, de Hooglandse Kerk en het Academiegebouw. Laat onze ervaren gidsen je meenemen op een unieke reis vol cultuur en geschiedenis. Boek vandaag nog jouw stadswandeling Leiden en laat je betoveren door de schoonheid van het verleden. Klik hier de wandeling aan te vragen.

Broodje aap wandeling

Een van onze populaire en veel geboekte arrangementen in de Broodje aap wandeling. Op verschillende locaties vertelt de gids een anekdote waarbij de deelnemers moeten raden of het waar of niet waar is. Klik hier voor meer info. De Broodje aap wandeling is er ook in Delft, Den Haag, Dordrecht en Haarlem.

Bouwsteen dagje Leiden

Een rondleiding met gids door de stad kan een onderdeel zijn van een uitgebreider programma. Groepswijzer.nl kan een arrangement op maat voor u samenstellen. Of u kunt kiezen uit reeds samengestelde dagarrangementen. Maak een keuze uit ons ruime aanbod aan groepsuitjes

Kosten en specificaties stadswandeling

 • € 107,50 excl. 21% BTW
 • Alleen enthousiaste, professionele gidsen met ieder hun specialisme.
 • Duur: Een Stadswandeling duurt standaard 1,5 uur. De gids is er exclusief voor jouw groep. Geen andere mensen.
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans
 • max. 20 personen per gids
 • Boekingskosten € 15 (incl. btw)
 • Starttijd naar keuze
 • Startlocatie naar keuze

Thematische stadswandelingen Leiden

Naast de algemeen historische wandeling kun je ook kiezen voor een thematische stadswandeling. De gids gaat dan de diepte in over een bepaald onderwerp. In het onderstaande formulier kun je de wandeling aanvragen. Een thema kost niets extra’s. Aanvragen?

Pilgrim wandeling

Welke sporen hebben The Pilgrims achtergelaten in Leiden? Waarom reageren Amerikanen verrukt op sommige historische plekken, en zijn zij echt allemaal familie van The Pilgrims? Als je deze rondleiding met gids boekt hoor je er alles over.

Aanvragen?

Art Nouveau/Jugendstil wandeling

Bekijk de prachtige architectuur van Leiden gedurende onze fantastische Art Nouveau/Jugendstil stadswandeling. Laat je betoveren door de verborgen juweeltjes en leer meer over de iconische bezienswaardigheden die deze historische stad te bieden heeft. Onze ervaren gids neemt je mee op een culturele reis vol geschiedenis en fascinerende verhalen. Mis deze unieke ervaring vol kunst en historie niet!

Aanvragen?

jan-wolkers-wandeling

Jan Wolkers wandeling

Maak kennis net het Leiden van Jan Wolkers.  Stap in zijn voetsporen onder leiding van onze gids. Leer alles over het leven en werk van deze getalenteerde kunstenaar en schrijver. Laat je inspireren door zijn unieke perspectief en betekenisvolle creaties. Wandel langs de plekken die een rol speelden in zijn leven en ontdek de invloed van zijn werk op de kunstwereld. Mis deze unieke ervaring vol culturele rijkdom niet. Boek nu jouw stadswandeling met Ars Aemula!

Aanvragen?

kerk-en-kroeg

Kerk en kroeg wandeling

Wandelen door de straten van Leiden, langs charmante cafés en majestueuze kerken. Een reis door de geschiedenis, waar sterke verhalen tot leven komen. Ontdek de geheimen van de oude horeca-etablissementen die de stad hebben gevormd. Laat je betoveren door de Bonte Koe, de Burcht en Barrera, plekken waar Leidenaars liefde hebben gevonden. Maak kennis met het geniale brein van Jan Steen en ontdek de betekenis van de Gekroonde Liefdepoort. Onder leiding van onze deskundige gids, geniet je van serieuze, ontroerende en smaakvolle verhalen. Beleef de wandeling van je leven, vol historie en avontuur.

Aanvragen?

stadsganzenbord-leiden

Stadsganzenbord Leiden

Ontdek de historische charme van Leiden met het Stadsganzenbord! Ga samen met je groep op avontuur met een authentieke 17e-eeuwse stadsplattegrond en ontdek hoe goed je de stad kent. Beantwoord onderweg vragen, voer uitdagende opdrachten uit en maak kans op een prachtige puzzel van Leiden. Het Stadsganzenbord is een uniek en betaalbaar uitje dat je niet wilt missen. Kom en ervaar het zelf!

Aanvragen?

Rampenwandeling Leiden

Rampenwandeling

Ontdek de duistere geschiedenis van Leiden gedurende een interessante rondwandeling met als thema rampen. Wandel door de straten en ontdek de verhalen achter de kruitramp, stadhuisbrand, Spaans beleg en de Pest. Laat je meevoeren door de historie en leer meer over de impact van deze gebeurtenissen op de stad. Durf jij deze historische reis aan te gaan?
Aanvragen?

Medische wandeling

Medische stadswandeling

Beleef de medische geschiedenis van de stad met onze fascinerende stadswandeling. Laat je leiden langs bekende medische hoogtepunten en ontdek de boeiende verhalen achter elke straat. Onze deskundige gidsen nemen je graag mee op deze bijzondere wandeling, waarbij je een dieper inzicht krijgt in het medisch erfgoed en de cultuur van de stad. Kom en doe mee aan deze unieke ervaring en ontdek de betoverende schoonheid van het verleden.

Aanvragen?

Leidens Ontzet wandeling

Herbeleef het verhaal en het historische erfgoed van Leiden tijdens de Leidens Ontzet wandeling. Beleef de indrukwekkende beleg van Leiden ten tijde van de 80-jarige oorlog en ontdek de verhalen achter het dappere verzet tegen de Spanjaarden. Wandel langs het prachtige Academiegebouw en laat je betoveren door de geschiedenis van deze bijzondere stad. Kom en ervaar de magie van Ontzet Leiden in 1574.

Aanvragen?

Singelpark wandeling

Verken de betoverende Singelparkwandeling in Leiden en laat je betoveren door de prachtige groene omgeving, de rijke geschiedenis en de ongeëvenaarde schoonheid. Onze ervaren gids neemt je mee op een adembenemende reis langs historische bezienswaardigheden en schilderachtige paden van het Singelpark. Geniet van de rustige sfeer en bewonder de panoramische uitzichten over de stad. Mis deze unieke ervaring niet en vraag nu aan! Singelpark wandeling.

Aanvragen?

Culinaire wandeling

Ontdek de culinaire schatten van Leiden met  onze begeleide culinaire wandeling met gids. Bezoek 3 heerlijke restaurants en laat je verrassen door de smaken van Leiden. Geniet van een unieke ervaring en proef de lokale keuken tijdens deze gezellige wandeling door onze prachtige stad. Vraag nu uw culinaire wandeling aan!

Aanvragen?

Hofjeswandeling - Langs Leidse Hofjes

Hofjeswandeling

Maak kennis met de charmante hofjes van Leiden en laat je je verrassen door de verborgen schatten van deze prachtige stad. Volg onze ervaren gidsen terwijl ze je meenemen op een reis door de fascinerende geschiedenis van de hofjes. Bewonder de pittoreske binnenplaatsen en luister naar de verhalen die zich verschuilen achter de eeuwenoude deuren. Kom en ontdek de betekenisvolle schoonheid van Leidens hofjes tijdens deze unieke ervaring die je onderdompelt in het historische erfgoed en de culturele rijkdom van de stad.

Aanvragen?

anna-aalmoes

Heilige huisjes

Deze wandeling concentreert zich op de heilige huisjes ofwel de kerkgebouwen van Leiden, die een rijke geschiedenis hebben. De oudste kerken waren oorspronkelijk katholiek en werden na de reformatie protestants. Dat nam niet weg, dat kerken altijd toegankelijk waren. En soms zelfs iets te toegankelijk: van de Pieterskerk is bekend, dat er zo nu en dan met paard en wagen doorheen gereden werd omdat dat nu eenmaal de kortste weg was.

Tijdens deze wandeling brengt u ook een bezoek aan de kapel van het Anna Aalmoeshuishof, een unieke plek, die slechts bij uitzondering te bezoeken is.

Aanvragen?

Rembrandtwandeling

Rembrandtwandeling

Beleef een unieke culturele ervaring in Leiden met onze exclusieve Rembrandtwandeling. Ontdek de betoverende schoonheid van de stad terwijl je meegenomen wordt op een historische reis door de eeuwenoude straten. Van de prachtige Rembrandtwandeling tot de fascinerende medische stadswandeling, onze ervaren gidsen nemen je mee op een onvergetelijk avontuur vol kunst, geschiedenis en cultuur. Geniet van de rijke architectuur, de pittoreske hofjes en de adembenemende muurgedichten die Leiden te bieden heeft. Mis deze unieke ervaring niet en vraag nu aan!

Aanvragen?

Architectuur wandeling

Vooral omhoog kijken naar de prachtige architectuur in de betoverende Leidse binnenstad. Laat je verrassen door de historische gebouwen en adembenemende details die deze stad te bieden heeft. Kom meer te weten over de unieke architectonische pareltjes en voel de rijke geschiedenis tot leven komen. Een waar avontuur vol cultuur en bewondering wacht op je tijdens deze architectuurwandeling.

Aanvragen?

Muurgedichten wandeling

Lees zelf en luister de verhalen vanonze gids over de muurgedichten van Leiden tijdens onze wandeling met gids. Laat je verrassen door de prachtige creaties die de stad sieren en geniet van de inspirerende woorden die je onderweg zult tegenkomen. Ontdek de kunstenaars achter deze meesterwerken en laat je verwonderen door hun talent en creativiteit. Een unieke ervaring die je niet mag missen. Kom en wandel met ons mee!

Aanvragen?

Onvergetelijke rondleiding Leiden met gids

Klik hier voor meer informatie

Ontdek de historische pracht van Leiden met een boeiende rondleiding die je meeneemt door de eeuwenoude straten en langs de iconische bezienswaardigheden van deze charmante stad. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis en de verborgen juweeltjes die Leiden te bieden heeft, terwijl een ervaren gids je meeneemt op een onvergetelijke reis door de tijd.

Van de schilderachtige grachten tot de imposante kerken en van de levendige marktpleinen tot de serene hofjes, een rondleiding door Leiden dompelt je onder in de unieke atmosfeer van deze historische stad. Ontdek de invloedrijke rol die Leiden heeft gespeeld in de wetenschap, kunst en cultuur, en laat je betoveren door de verhalen achter de eeuwenoude gebouwen en monumenten die de stad sieren.

Of je nu een lokale inwoner bent die zijn stad opnieuw wil ontdekken of een bezoeker die voor het eerst de charme van Leiden wil ervaren, een rondleiding biedt een ongeëvenaarde manier om de stad te verkennen en haar fascinerende verleden te leren kennen. Laat je leiden door de deskundige gidsen van Groepswijzer.nl en beleef een onvergetelijk avontuur in het hart van Leiden.

Lees hieronder de highlights van de stad Leiden die je tijdens een bezoek gezien moet hebben.

 1. De Burcht van Leiden: Een middeleeuwse verdedigingstoren die boven op een heuvel ligt, biedt een panoramisch uitzicht over de stad.
 2. Pieterskerk: Een imposante gotische kerk uit de 14e eeuw, een belangrijk historisch en cultureel monument.
 3. Hortus Botanicus: Een van de oudste botanische tuinen ter wereld met een uitgebreide collectie planten.
 4. Molen de Valk: Een historische windmolen die nu dienst doet als museum over molens en molenaars.
 5. Rapenburg: Een schilderachtige gracht omzoomd door prachtige herenhuizen en de universiteit van Leiden.
 6. De Waag: Een 17e-eeuws gebouw dat oorspronkelijk diende als weeghuis voor goederen en nu een café-restaurant herbergt.
 7. Stadhuis van Leiden: Een indrukwekkend renaissancegebouw uit de 16e eeuw dat nog steeds dienst doet als het administratieve centrum van de stad.
 8. Lakenhal: Een museum gehuisvest in een prachtig 17e-eeuws gebouw, met een collectie kunst en geschiedenis gerelateerd aan de Gouden Eeuw en de textielindustrie.
 9. Hooglandse Kerk: Een gotische kerk uit de 15e eeuw met indrukwekkende glas-in-loodramen en een rijk versierd interieur.
 10. De Marekerk: Een neoclassicistische kerk uit de 17e eeuw met een imposante façade en een prachtig interieur.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Leiden met gids