Stadsganzenbord Den Haag – puzzeltocht in Den Haag

Maak kennis met de rijke historie van de Hofstad!

Het Stadsganzenbord Den Haag, is een puzzeltocht door Den Haag aan de hand van een originele 17e eeuwse stadsplattegrond. Een verrassende kennismaking met het historische Den Haag.

In een leuk restaurant word u ontvangen voor een koffie met gebak. Vanaf hier start u met uw puzzeltocht Den Haag. U splitst u uw groep in kleinere teams die, gewapend met de 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaald! Voor een leuk en gezellig uitje in den Haag in de buitenlucht kiest u voor het Stadsganzenbord Den Haag.

Tijdens het Beleg van Leiden in 1574 was Den Haag een belangrijke basis voor de Spanjaarden. Toen ze vertrokken lieten ze een grote chaos achter, zo groot, dat Delft voorstelde om heel Den Haag maar met de grond gelijk te maken. Het stadhouderlijk hof was toch al jaren in Delft gevestigd en zonder dat hof stelde de stad weinig meer voor. Zo ver is het gelukkig nooit gekomen; nadat de Spanjaarden uit de Noordelijke Nederlanden verdreven waren, keerden de stadhouders weer terug naar Den Haag en met hen het hofleven.

Maak kennis met het 17e-eeuwse Den Haag met behulp van een originele plattegrond uit die tijd. Kunt u de weg vinden tijdens uw puzzeltocht in Den Haag? En kunt u de vragen en opdrachten uitvoeren waarmee u veel te weten komt over de hofstad van weleer?

De basisset voor 1 tot 5 personen kost € 37,50 (incl. btw). De extra sets kosten € 24,50 (incl. btw) per stuk.

Het Stadsganzenbord Den Haag is ook verkrijgbaar in een Engelse versie!
U kunt het ook rechtstreeks bestellen via www.stadsganzenbord.nl

 Offerte aanvragen
Stadsganzenbord Den Haag
ca. 2 uur

ca. € 8,50 p.p. incl. BTW

Materialen (17e eeuwse plattegrond A3, pen, dobbelsteen, vragenlijs)
minimaal 8 personen. Bij kleinere groepen meerprijs.

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap Den Haag - stadswandeling

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Den Haag zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling...

Stadsganzenbord Leiden - puzzeltocht

avontuurlijk speurtocht door de Leidse binnenstad

Tijdens dit arrangement verken je Leiden met een plattegrond uit de 17e eeuw. Je ontdekt dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is en je komt veel te weten over de Gouden Eeuw van Leiden. Stadsganzenbord Leiden is de avontuurlijkste puzzeltocht in Leiden.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadsganzenbord Den Haag – puzzeltocht