Stadswandeling Dordrecht met gids in Dordrecht

Maak een stadswandeling Dordrecht door de oude handelsstad onder leiding van een ervaren gids, die u de mooiste plekjes laat zien.

Doe eens een stadswandeling Dordrecht met één van onze gidsen. Ons gidsenteam, Gidsenwijzer.nl, bestaat uit ervaren gidsen, vaak met hun eigen specialisme. Zij kunnen er voor zorgen dat u de verborgen schoonheden van de stad ontdekt en zij kunnen u anekdotes vertellen uit de rijke geschiedenis. Maak kennis met de geschiedenis Dordrecht; een prachtige stad met vele verhalen.

In 1299 krijgt Dordrecht het stapelrecht van de graaf van Holland. Dit heeft gevolgen voor alle goederen die over de rivieren worden aangevoerd en langs Dordrecht komen. Het betekent namelijk dat goederen eerst in Dordrecht op de markt ter verkoop moeten worden aangeboden. De stad groeit hierdoor snel en omstreeks het midden van de 14e eeuw is de stad al zo groot als het huidige historisch stadscentrum.
Ambachts- en handelslieden komen van heinde en verre om zich hier te vestigen. Eigenlijk is Dordrecht op dat moment het Rotterdam van de late Middeleeuwen: een doorvoerhaven met een enorm achterland.

De meest gekozen stadswandeling is degene waarbij u langs diverse monumenten wandelt. U moet denken aan de kerk, het Groothoofd, een hofje. U kunt ook aangeven dat u de stadswandeling in Dordrecht wilt toespitsen op één thema. Denk hierbij aan de hofjes, de haven etc.

Indien u niet wilt wandelen, maar wilt fietsen, dan kan dit ook onder leiding van een gids. De groep kan dan maximaal 12 personen groot zijn. U kunt op deze manier ook een iets grotere afstand afleggen.Offerte aanvragen
1,5 uur

€ 107,50 excl. BTW

Max. 20 personen

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap Dordrecht

Broodje Aap Dordrecht - Stadswandeling

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Dordrecht zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling...

Stadsganzenbord Dordrecht

Stadsganzenbord Dordrecht - puzzeltocht

Avontuurlijke puzzeltocht door Dordrecht

Met een 17e-eeuwse plattegrond gaat u op weg in het mooie Dordrecht. Met vragen en opdrachten leert u haar geschiedenis kennen.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Dordrecht met gids