Stadswandeling Den Haag met gids in Den Haag

De stadswandeling met gids Den Haag concentreert zich op het gebied rond het Binnenhof: de Gevangenpoort, de Ridderzaal en iets verderop Paleis Noordeinde. Op deze locaties is veel (Hollandse) historie geschreven.

Den Haag mag dan gekscherend als dorp aangeduid worden (want het kreeg nooit stadsrechten), iedereen weet dat er heel wat geschiedenis geschreven is in de Hofstad. De bijnaam zegt het al… Maar Den Haag is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Ontdek daarom de Hofstad met de stadswandeling Den Haag met gids.

Onze gids zal u op enthousiaste manier vertellen over de geschiedenis van Den Haag. De stadswandeling Den Haag concentreert zich op het gebied rond het Binnenhof. De vroegste geschiedenis van het complex is in nevelen gehuld; het zou begonnen zijn als donjon in 1230. Van niet veel later datum is de Gevangenpoort en de Ridderzaal. In ieder geval was het Binnenhof de residentie van de graven van Holland en dat bestuurlijke karakter heeft het complex altijd behouden. En dus is hier heel veel (Hollandse) historie geschreven.

Naast een algemeen historische wandeling, waar van alles aan bod komt, kunt u ook voor een meer specifiek thema kiezen:

  • Politiek Den Haag
  • Den Haag en Couperus
  • Den Haag en Oranje


Offerte aanvragen
1,5 uur

€ 107,50 excl. 21% BTW

max. 20 personen per gids

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Den Haag met gids