Stadswandeling Delft met gids in Delft

Delfts rijke geschiedenis biedt een ruime keus uit thema's voor uw stadswandeling: de stadsbrand, Vermeer, Willem van Oranje of toch de Oude Kerk? Ontdek de (verborgen) schoonheden van de stad Delft!

Ons gidsenteam, Gidsenwijzer.nl, bestaat uit ervaren gidsen, vaak met hun eigen specialisme, die er voor kunnen zorgen, dat u de verborgen schoonheden van Delft ontdekt en vermaakt wordt met anekdotes uit de rijke geschiedenis.

In Delft is er ruim keus uit verschillende themawandelingen.

Historische stadswandeling Delft
Met deze stadswandeling gaat u langs de highlights van Delf. U stapt in de Gouden Eeuw van Delft. Evenals in de andere Hollandse steden heeft Delft in de 17e eeuw een bloeiperiode gekend. In deze periode zijn er veel grote huizen en kerken gebouwd. De Gouden Eeuw was in Holland een bloeiperiode voor de economie, kunst en wetenschap. Door de VOC bloeide de handel en de (gegoede) burgers hadden geld om grote woningen te bouwen en kunstenaars opdracht te geven hen te portretteren. In Delft zijn dat kunstenaars als Pieter de Hooch, Vermeer en Rembrandts leerling, Carel Fabritius. Daarnaast kende Delft ook beroemde wetenschappers als Hugo de Groot, Reinier de Graaf en Antoni van Leeuwenhoek.

Stadswandeling Delft en Johannes Vermeer
Onze enthousiaste stadsgids neemt u mee door het prachtige historische centrum van Delft. U ziet waar hij werd geboren en speelde en waar zijn grootouders woonden. U komt natuurlijk langs de plaats waar Vermeer zijn beroemde Straatje schilderde, langs de kerk waar Vermeer werd gedoopt, langs de vleeshal en de visbanken die er ook waren in de tijd van Vermeer.  Kortom, u bent even terug in de 17e eeuw.

We kunnen u het Vermeer Centrum Delft van harte aanbevelen.

Stadswandeling Delftse Hofjes
Met deze stadswandeling gaat u langs highlights van Delf op zoek naar de prachtige hofjes van Delft. Deze zijn te vinden  in en aan de rand van het centrum. Voorheen opgericht door rijke Delftenaren die daarmee een plaatsje in de Hemel wilden zeker stellen. Vaak golden er strenge regels om te worden toegelaten. Maar ook tegenwoordig kennen de meeste Hofjes nog een sociale doelstelling.

Heeft u een ander thema in gedachten? Dan gaan wij na of dit tot de mogelijkheden behoord.Offerte aanvragen
1,5 uur

€ 107,50 excl. 21% BTW

max. 20 personen per gids.

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadswandeling Delft met gids