Waarom een stadswandeling Leiden boeken bij Groepswijzer.nl?

Groepsuitjes, Themawandeling met gids in Leiden

Al meer bijna 20 jaar is Groepswijzer.nl dé specialist in het organiseren van groepsuitjes in het historische Leiden. Dankzij onze uitgebreide ervaring en uitgebreide netwerk in de stad, kunnen wij voor jou en je gezelschap een onvergetelijke dag in Leiden samenstellen. De stad zelf vormt een uitstekende basis met zijn rijke geschiedenis, diverse musea, waterwegen en een uitgebreid aanbod aan horecagelegenheden. Hier zijn enkele mogelijkheden die we graag voor je op een rij zetten.

De introductie: de algemeen historische stadswandeling in Leiden

Verken de prachtige huizen van de stad, waaronder die van de stadsarchitect. Beklim de Burcht voor een adembenemend uitzicht over Leiden. Ontdek historische locaties zoals de Doelen en de Pieterswijk met onze enthousiaste gidsen die de verhalen van de stad tot leven brengen.

De thematische wandelingen 

Beleg & Ontzet in 1574

Duik in de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Leiden en ervaar hoe de stad standhield tijdens het beleg door de Spanjaarden. Ontdek de invloed van deze periode op de oprichting van de oudste universiteit van Nederland. Onze gidsen kunnen ook gespecialiseerde wandelingen aanbieden, zoals de medische of juridische wandeling.

Rampenwandeling 

Ontdek hoe Leiden veerkrachtig omging met tegenspoed door de eeuwen heen. Boek deze wandeling voor een vleugje drama en inspiratie over hoe de stad zich steeds opnieuw heeft uitgevonden.

Hofjeswandeling

Verken de 35 hofjes van Leiden met onze gidsen die unieke verhalen delen. Deze verborgen pareltjes zijn vrij toegankelijk en bieden een kijkje in het verleden van de stad.

Rembrandtwandeling en fotoshoot

Volg in de voetsporen van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn. Maak een stadswandeling en combineer het met een groepsfoto in de stijl van Rembrandt voor een blijvende herinnering.

Heilige Huisjes en Kerk en Kroeg

Verken de oude kerken van Leiden en ontdek hun rol in de stadsgeschiedenis. Kies tussen een serieuze rondleiding langs gebedshuizen of een luchtigere variant met de Kerk en Kroeg tour.

Jugendstil wandeling

Ontdek de Jugendstil-architectuur in Leiden, een stijl die in de vroege 20e eeuw opkwam. Onze gidsen nemen je mee langs bijzondere Jugendstil huizen en winkelpuien, bewijzen van een levendige stad.

Muurgedichtenwandeling:

Ervaar de unieke collectie van meer dan 100 muurgedichten verspreid over de stad. Onze gidsen selecteren boeiende gedichten om met jouw groep te verkennen.

Andere leuke concepten

Broodje Aap en Bootje Aap

Geniet van een rondleiding met verhalen, waarbij je de waarheid moet onderscheiden van verzinsels. Maak het nog leuker door te kiezen voor een rondleiding per boot.

Stadsganzenbord

Ga op een actieve stadswandeling met een 17e-eeuwse stadsplattegrond, beantwoord vragen en voer opdrachten uit om Leiden op een unieke manier te ontdekken.

Vul het formulier in om meer informatie aan te vragen

Bezoek onze website groepswijzer.nl voor meer informatie en om te boeken. Neem gerust contact met ons op voor een op maat gemaakt programma, inclusief diverse horeca-opties en workshops. Met onze ervaring en kennis zorgen wij voor een zorgeloze organisatie van jouw groepsuitje in L

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.