The Pilgrims en Leiden

Themawandeling met gids in Leiden

Tijdens het 12-jarig bestand in de 80-jarig Oorlog kwam er een groep Engelse vluchtelingen, via Amsterdam, naar Leiden. Leiden was tolerant en gastvrij, de Reformatie had bovendien rust in de stad gebracht. Hier zouden de puriteinen uit Scrooby zich wellicht voorgoed kunnen vestigen.

Hoe verging het deze groep mensen in de voor hen vreemde stad? Konden zij hier inderdaad in rust leven, konden hun kinderen hier veilig opgroeien?

Ook Leiden bleek niet de plek op aarde te zijn die The Pilgrims zich wensten. Na hun vertrek in 1621 maakten zij een lange bootreis waarna zij zich vestigden in Het Nieuwe Land. The rest is history.

Welke sporen hebben The Pilgrims achtergelaten in Leiden? Waarom reageren Amerikanen verrukt op sommige historische plekken, en zijn zij echt allemaal familie van The Pilgrims? Tijdens deze rondleiding met gids hoort u er alles over.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.