Leidens Ontzet wordt ieder jaar op 3 oktober groots herdacht en gevierd. Al sinds 1574! Hoe kan het dat (dit jaar) 450 jaar na dato een hele stad nog altijd in de ban is van een gebeurtenis van zolang geleden? 

Leidenaren weten alles over Pieter van der Werf die zijn arm te eten aanbood aan de uitgehongerde bevolking. En over de Watergeuzen die de stad hebben ontzet en haring en wittebrood meenamen.

Onze universiteit, de oudste van Nederland, hebben we te danken aan ons heldhaftig standhouden tijdens het Beleg van de stad. Daar zijn we trots op en daar pronken we graag mee. Net zoals met de Hortus Botanicus, die bij de universiteit hoort.

Wil jij begrijpen waarom het Beleg & Ontzet zo belangrijk is? Voor Leidenaren, maar ook voor de geschiedenis van ons land? Onze gidsen, alle met een groot rood-wit (Leids) hart, nemen je graag mee voor een rondleiding door het historische Leiden. Zij kunnen je de mooiste plekjes laten zien en er prachtig over vertellen. In Leiden is geschiedenis geschreven en dat kun je nog altijd voelen.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.