Leiden, stad waar rampen doorstaan werden

Themawandeling met gids in Leiden

“Dit is een ramp voor Leiden en voor geheel ons land”, schreef het Leidsch Dagblad op 12 februari 1929 nadat die nacht het Stadhuis van Leiden in vlammen was opgegaan. Neerlands eerste seriemoordenaar kwam uit Leiden. Haar naam? Goeie Mie. ‘De eerste Nationale Ramp van ons land’, zo wordt de buskruitramp van Leiden ook wel genoemd. Maar de grootste ramp van Leiden was toch wel het Beleg in 1574.


Onze bevlogen stadsgidsen kunnen je alles vertellen over de impact van deze grote gebeurtenissen in de geschiedenis van Leiden. Maar zij weten ook hoe veerkrachtig de Leidenaren door de eeuwen heen zijn en hoe zij met hart en ziel hun stad steeds weer opgebouwd hebben. Deze wandeling zit vol met verhalen over tegenslagen, kracht en liefde  voor hun stad.

Reserveer een rondleiding met gids in Leiden en bezoek plekken waar diepe wonden werden geslagen en moed werd getoond in de geschiedenis.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.