Leiden, stad van muurgedichten

Themawandeling met gids in Leiden

Lucebert schreef in 1959: ‘poëzie is kinderspel’. Over de hele wereld houden dichters zich bezig met poëzie; in hun eigen taal, met hun eigen schrift geven zij uitdrukking aan gedachten, becommentariëren zij de politiek, uiten zij hun liefde voor mens en natuur.

Stel het je eens voor: je hebt een vriend, familielid of collega die een andere taal beheerst dan het Nederlands. Je nodigt hem of haar uit voor een ontdekkingstocht langs de Leidse muurgedichten en ineens sta je voor een muur waar zijn of haar taal prachtig op staat uitgebeeld in woord en beeld. Wij weten uit ervaring dat dit een ontroerend moment zal zijn.

Maar ook zonder internationaal gezelschap zijn de muurgedichten zeer de moeit waard om te bezoeken. In de internationale studentenstad Leiden zijn er meer dan 120 gedichten op de muren te vinden. In alle talen van de wereld en ieder met een geheel eigen opmaak. 


Onze stadsgidsen leiden je langs een reeks van muurgedichten. Laat je vervoeren door de poëzie en verwonder je over de hoeveelheid talen en schriften. En mocht je iemand meenemen die een andere taal beheerst, laat dat ons dan even weten. Onze gids kan daar tijdens de wandeling dan speciale aandacht aan schenken.

Reserveren kan hier: stadswandelingleiden.nl.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.