Juridische stadswandeling Leiden: Recht en slecht

Themawandeling met gids in Leiden

            

‘Schoonverdriet’ is een van de bijnamen van het Gerecht in Leiden. Hier werd in vroeger tijden rechtgesproken en rechtgedaan. De slechteriken moesten immers gestraft worden, liefst in het bijzin van zoveel mogelijk burgers.

Door de eeuwen heen hebben graven, gemeentebestuur en ook de universiteit hun eigen rechtspraak gehad. Waarom werden studenten zachtzinniger behandeld dan de eigen burgers van de stad? Wat deed Arie met de dikke benen in het gevang?

Tijdens een rondleiding met gids wandel je langs de mooiste plekken en gruwelijkste verhalen. Onze ervaren gidsen kunnen prachtig vertellen over hoe het recht zegevierde en over wie zijn handen in onschuld waste. Hoe is het met jouw gevoel voor recht en slecht? Doe de check up (met een knipoog) tijdens deze rechtvaardige stadswandeling.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.