Jan Wolkers rondleiding te voet of per fiets

Themawandeling met gids in Leiden

 

Jan Wolkers, veelzijdige kunstenaar, brak door met Terug naar Oegstgeest en Turks Fruit. En wie kent niet Kort Amerikaans en De Walgvogel? Veel mensen hebben zijn boeken – al dan niet verplicht voor de boekenlijst – gelezen. De verfilming van Turks Fruit, met Rutger Hauer en Monique van de Ven in de hoofdrollen, zorgde bij menigeen voor blosjes op de wangen en bracht het verhaal van de ik-persoon en zijn geliefde Olga, en daarmee de boeken van Wolkers naar het grote publiek.

 

 

Wolkers had een sterke band met Leiden en er zijn veel van zijn voetstappen in de stad terug te vinden. Hij was bovendien veel meer dan schrijver alleen. Hij schilderde en maakte prachtige beelden. Kunstwerken van hem zijn te bewonderen in De Lakenhal.

Onze gids neemt je mee langs alle verhalen over Jan Wolkers die Leiden rijk is. Dat kan wandelend, maar voor net nog wat meer verhalen kun je ook per fiets met je groep (terug) naar Oegstgeest!

 

 

 

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.