Hofjeswandeling: Een kleine stad met 35 hofjes

Themawandeling met gids in Leiden

Leiden telt 35 hofjes en dat is veel voor zo’n kleine stad. Tijdens de Hofjeswandeling toont de gids u een keur van paradijselijke plekjes met soms een verrassende geschiedenis.Het toont aan hoe rijk Leiden was in de 17e eeuw, toen de meeste hofjes werden gesticht. Want hofjes werden meestal gebouwd door rijke mensen, die zo hun plekje in de hemel veilig probeerden te stellen. Hofjes werden gebouwd in een karakteristieke, gesloten vorm, een carré van kleine huisjes rond een tuin. Zij waren enkel toegankelijk door een poort. Hierdoor ontstonden kleine oases van rust in een drukke stad. Wie de poortdeur achter zich dicht laat slaan zal verrast zijn door de stilte die opeens neerdaalt. De Hofjes zijn over de hele stad verspreid.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.