Heilige huisjes in Leiden

Themawandeling met gids in Leiden

Heilige huisjes zijn er genoeg in Leiden. De stad is door de eeuwen heen altijd tolerant en gastvrij geweest, nieuwelingen mochten hun eigen religie beleven en hun eigen kerk, synagoge of moskee bouwen.

Gebedshuizen gelden als ontmoetingsplaatsen voor gelijkgestemden en verstevigen de sociale cohesie.

Na de reformatie werden Rooms Katholieke kerken Protestant. Maar de trouwe papen mochten met schuilkerken trouw blijven aan hun eigen overtuiging.

Hofjes hadden vaak hun eigen kapelletje. Daar golden wat bijzondere regels en voorzieningen voor, maar er moest wel gebeden worden voor de zielenrust van de stichter.

Tijdens deze rondleiding met gids bezoekt u o.a. het Anna Aalmoeshof, een hofje dat nog een eigen kapel heeft en slechts bij uitzondering te bezoeken is.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.