Stadsganzenbord Amsterdam – puzzeltocht

Een puzzeltocht, die heden en verleden heel dicht bij elkaar brengt...

Amsterdam ontleent haar naam aan de dam die al in de 13e eeuw in de Amstel gelegd werd. Daar omheen groeide de stad uit tot de grootste en rijkste van het 17e-eeuwse Nederland. Vanaf het IJ vertrokken de schepen van de VOC naar verre landen, op zoek naar specerijen. In de Gouden Eeuw ontstond ook de wereldvermaarde grachtengordel en om haar speciale positie te onderstrepen werd het nieuwe stadhuis op de Dam gebouwd, dat later goed genoeg was om verheven te worden tot paleis. Wilt u een leuk uitje in Amsterdam doen? Denk dan eens aan het Stadsganzenbord Amsterdam.

Het hedendaagse stratenplan van Amsterdam is verrassend gelijk aan dat van de 17e eeuw. En ook de stadsgezichten zijn op veel plaatsen nauwelijks veranderd; het vraagt niet veel voorstellingsvermogen om de begijntjes door hun hof te zien wandelen of de vissers hun netten te zien boeten bij de Oude Kerk.

Maak op deze bijzondere manier kennis met de levendige geschiedenis van Amsterdam. U zult alle bekende plekken van de hoofdstad zien én nog veel meer.

Na de koffie met gebak in een historisch pand wordt uw groep wordt gesplitst in kleinere teams die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op de kaart staan locaties aangegeven waar u een opdracht uit moet voeren. Maar hoe u daar komt, dat dient u te bepalen aan de hand van de kaart. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt!

Dit arrangement is ook verkrijgbaar in het Engels!

De basisset voor 1 tot 5 personen kost € 37,50 (incl. btw). De extra sets kosten € 24,50 (incl. btw) per stuk.

U kunt ook rechtstreeks bestellen op www.stadsganzenbord.nlOfferte aanvragen
Stadsganzenbord Amsterdam
ca. 2,5 uur

ca. € 8,50 p.p. incl. BTW

1 groot formaat plattegrond + vragenlijst per team
minimaal 8 personen.

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadsganzenbord Amsterdam – puzzeltocht