Wijnproeverij in Leiden in Leiden

Nog geen idee wat te schenken bij uw diner? Doe mee aan een wijnproeverij.

Tijdens deze wijnproeverij proeft u verschillende wijnen.

Tijdens deze wijnproeverij vertelt de vinoloog u meer over de wijnen die u proeft. Hij leert u de kleur en ook de geur van de wijn te beoordelen. Hij vertelt u waar de wijn vandaan komt en hoe hij wordt geproduceerd. Tot slot proeft u de wijn; u neemt een slok en laat deze in uw mond ronddraaien. Bij het proeven drinkt u de wijn niet op, maar spuugt deze weer uit. Vervolgens krijgt u ter neutralisering van de geproefde smaak tussendoor steeds stokbrood of crackers. Om het maximale uit de smaak van de wijn te halen is de wijnproeverij op een bepaalde manier opgebouwd. Kort samengevat is dit van licht naar zwaar, van wit naar rood en van jong naar oud.

De wijnproeverij die wij aanbieden bestaat uit negen wijnen, die uitgebreid worden geproefd en besproken. Hierbij geeft de vinoloog informatie over de techniek van het wijnproeven en de aard en herkomst van de verschillende wijnen.

Wij bieden drie thema-proeverijen aan:

Oude vs Nieuwe Wijnwereld

De wijnen uit Noord- en Zuid Amerika, Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland staan overal in de schappen. Toch blijven de traditionele wijnlanden van Europa nog altijd onverminderd populair. Ontdek in deze proeverij de wijnen van de verschillende continenten en hoe verschillende wijnboeren van dezelfde druivenrassen totaal andere wijnen maken.

€32,50 per persoon incl. btw (€ 26,86 excl. 21% btw).

Klassiek Frankrijk

Sancerre, Chablis, Bourgogne en Bordeaux: het zijn bekende namen in de wijnwereld. In deze proeverij zetten we ze allemaal naast elkaar. De wijnstreek Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De wijngaarden van Bourgogne vindt u op de westelijke oevers van de rivier de Saône. De Sancerre komt uit het Loiredal. En tenslotte liggen rondom de plaat Chablis de wijngaarden waar de gelijknamige wijn vandaan komt, zo’n 180 km zuidelijk van Parijs.
€38,50 per persoon incl. btw (€ 31,82 excl. 21% btw)

Italië

Italië kent een enorm aantal inheemse druivenrassen waarvan wijn wordt gemaakt. Van Piemonte tot Puclia, van Veneto tot Toscane, het komt allemaal aan bod. U gaat genieten van de veelzijdigheid die Italië te bieden heeft. Piemonte ligt aan de zuidkant van de Alpen. De kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd horen tot de top van Italië. De Veneto is een welvarende regio in het Noordoosten van Italië. Hier wordt de meeste Italiaanse wijn geproduceerd. Puglia is ook al een mooie streek (ook wel bekend onder de naam Apulië) en is gelegen in de hak van de laars, het uiterste Zuidoosten van Italië. De wijngaarden in Toscane behoren tot de bekendste van Italië. De Chianti komt er vandaan. Het klimaat en de bodemstructuur zorgen er voor dat elke streek zijn eigen druiven en smaken kent.
€32,50 per persoon incl. btw (€ 26,86 excl. 21% btw).Offerte aanvragen
wijnproeverij in Leiden
2,5 uur
9 wijnen, afsluitend kaasplankje en begeleiding
8 tot 12 personen

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Wijnproeverij in Leiden