Rembrandtwandeling Leiden in Leiden

Stap in de voetsporen van de jonge Rembrandt in zijn geboortestad Leiden.

Wij nemen je graag mee voor een Rembrandtwandeling door de geboortestad van de beroemdste schilder ter wereld: Rembrandt van Rijn. Leiden, de stad waar Rembrandt zijn jeugd doorbracht en waar hij het schildersvak leerde. Tijdens de wandeling zie je het prachtig bewaard gebleven centrum van Leiden, de rivier waaraan Rembrandt zijn achternaam dankt, de plek waar hij geboren is, de plek waar de molen van zijn vader stond. Door steegjes en langs grachten ga je op weg naar de Latijnse school en het atelier van zijn eerste leermeester. Je passeert het academiegebouw van de Leidse Universiteit waar Rembrandt als student stond ingeschreven. Kortom Leiden door de ogen van Rembrandt: mooier kan het nooit zijn!

Wanneer je de wandeling in de middag doet, breng je een bezoek aan de Rembrandt Studio. Als je in de ochtend wandelt zijn er kosten aan het bezoek verbonden en moet navraag gedaan worden of de Studio open is voor bezoek.

Tip 1: Deze Rembrandwandeling Leiden is natuurlijk heel goed te combineren met een bezoek aan Museum De Lakenhal waar je werken van deze schilder kan bewonderen.

Tip 2: Laat je op de foto zetten in de stijl en licht van Rembrandt tijdens de Rembrandt Fotoshoot

De Rembrandtwandeling is beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits, Frans en … Leids!

Groepswijzer.nl biedt ook nog andere wandelingen aan, vanzelfsprekend kun je ook daar een keuze uit maken.

Uitjes die ook leuk zijn

Stadswandeling Leiden met gids

Ontdek Leiden met een stadswandeling Leiden met gids. Kies voor algemeen historische rondleiding Leiden of een thema.

Maak tijdens een stadswandeling Leiden kennis met de mooiste plekjes van Leiden en hun verhalen! Onze enthousiaste gidsen nemen je mee voor een rondleiding in sleutelstad Leiden.

rembrandt-fotoshoot-gezin

Rembrandt fotoshoot

Laat je op de foto zetten met licht in de stijl van Rembrandt

Ga op de foto met licht in de stijl van Rembrandt tijdens de Rembrandt fotoshoot. De fotograaf zet u en uw gezelschap op een bijzondere manier op de foto.

Stadsganzenbord Leiden - puzzeltocht

avontuurlijk speurtocht door de Leidse binnenstad

Tijdens dit arrangement verken je Leiden met een plattegrond uit de 17e eeuw. Je ontdekt dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is en je komt veel te weten over de Gouden Eeuw van Leiden. Stadsganzenbord Leiden is de avontuurlijkste puzzeltocht in Leiden.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Rembrandtwandeling Leiden