Selecteer een pagina

Pilgrim wandeling Leiden in Leiden

Met gids in de voetstappen van de Pilgrims in Leiden

Ga met onze gids op pad voor een rondwandeling door de Leidse binnenstad en stap in de voetsporen van de Pilgrims.

Tijdens deze Pilgrim wandeling wordt duidelijk hoe sterk heden en verleden met elkaar vervlochten zijn. De Pilgrim Fathers kwamen tijdens het twaalfjarig bestand (1609-1620) via Amsterdam vanuit Engeland naar Leiden. Zij waren vluchtelingen, die in hun vaderland vervolgd werden vanwege hun geloof. Zij kozen in Nederland uiteindelijk voor de stad Leiden. Een welvarende stad, die bekend stond om haar tolerante klimaat. Hier hoopten zij de zo begeerde vrijheid van godsdienst te vinden. uiteindelijk vonden zij Leiden te vrij en zijn zij naar Nieuwe Wereld, America, vertrokken. Daar hoopten zij hun leer zuiver te houden.

Hoe troffen zij Leiden aan en waar woonden zij? Maar wat ook interessant is, troffen zij die vermeende tolerante stad echt aan en voelden zij zich hier thuis? En is het niet verrassend dat juist vanuit Leiden in Engeland vlugschriften werden verspreid tegen Koning Henry VIII? En nog een vraag: waarom vertrokken zij uit Leiden en kregen zij van de Britse kroon officieel toestemming om zich te vestigen in de Nieuwe Wereld?

De gids zal u tijdens de Pilgrim wandeling antwoordt geven op veel vragen. Toch blijven er vraagtekens staan… Wat is bijvoorbeeld de overeenkomst tussen Marilyn Monroe en Obama?

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims naar de Nieuwe Wereld vertrokken.

Groepswijzer.nl biedt ook nog andere wandelingen aan, vanzelfsprekend kunt u ook daar een keuze uit maken.Offerte aanvragen
pilgrim-wandeling-leiden
1,5 uur

97,50 euro (excl. btw)

Excl. boekingskosten 15,00 euro excl. btw.

Gidsbegeleiding
max. 20 personen per gids.

Uitjes die ook leuk zijn

stadswandeling-leiden

Stadswandeling Leiden met gids

Een stadswandeling Leiden met gids in diverse talen en thema's

Maak tijdens een stadswandeling Leiden kennis met de mooiste plekjes van Leiden en hun verhalen! Onze enthousiaste gidsen nemen u mee voor een rondleiding door de sleutelstad.

Lakenhal Leiden, Rembrandtwandeling

Rembrandtwandeling Leiden

Stap in de voetsporen van de jonge Rembrandt in zijn geboortestad Leiden.

Onze enthousiaste en deskundige gids neemt uw graag mee voor een Rembrandtwandeling door de Leidse binnenstad. De stad waar Rembrandt zijn jeugd doorbracht, hij het schildersvak leerde en het licht zag.

Broodje Aap Leiden

Broodje Aap Leiden - stadswandeling

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Pilgrim wandeling Leiden