Leer Leiden kennen in Leiden

Maak kennis met Leiden en de Leidenaren

Wilt u niet alleen de prachtige stad Leiden leren kennen maar ook de Leidenaren, dan is dit het juiste arrangement!

Wilt u niet alleen de prachtige stad Leiden leren kennen maar ook de Leidenaren, dan is dit het juiste arrangement!

U begint met een stadswandeling. Het Academiegebouw van de Universiteit, de Burcht, de statige herenhuizen langs het beroemde Rapenburg… Ze vertellen elk de geschiedenis van de stad. Een professionele gids neemt u mee naar een aantal prachtige, typisch Leidse locaties waar u zelf niet snel komt.

Na de wandeling stapt u aan boord en een echte ‘Leienaar’ praat u bij in het Leidse dialect en zorgt voor een gezellig praatje bij elk plaatje. Varenderwijs wordt u ingewijd in de geheimen van de ‘Leidse taal’ en van het vele wel en wee uit de geschiedenis van de Sleutelstad.
Na zoveel levende historie bezoekt u een bruine kroeg in hartje Leiden. Daar waar de tijd lijkt stil te staan en het echte ‘Leids’ nog veel gesproken wordt. U geniet u van een hapje en drankje.

Natuurlijk kunt dit arrangement helemaal zelf aanpassen. Zo kunt u kiezen om langer te wandelen, te varen of te borrelen, of kiezen voor een uitbreiding met een lunch ‘on board’, een cursus Leids of een heerlijk drie-gangen-diner.Offerte aanvragen
leer-leiden-kennen
3,5 uur

Prijs: € 41,50 per persoon incl. BTW (10-15), € 36,50 per persoon incl. BTW (15-22)

Een stadswandeling onder leiding van een professionele gids, een boottocht in open sloep en een borrelarrangement van 1 uur, hapje en drankje in het café.
Vanaf 10 personen

Uitjes die ook leuk zijn

stadswandeling-leiden

Stadswandeling Leiden met gids

Een stadswandeling Leiden met gids in diverse talen en thema's

Maak tijdens een stadswandeling Leiden kennis met de mooiste plekjes van Leiden en hun verhalen! Onze enthousiaste gidsen nemen u mee voor een rondleiding door de sleutelstad.

Broodje Aap Leiden

Broodje Aap Leiden - stadswandeling

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Familiedag Leiden

koffie met gebak, een rondvaart, een lunch en een Stadsganzenbord Leiden

Een gezellige familiedag voor alle generaties met een rondvaart, koffietafel en een puzzeltocht in Leiden. En natuurlijk alle gelegenheid om eens gezellig bij te praten...

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Leer Leiden kennen