Kaasproeverij in Leiden

Een proeverij boerengoudse en kruidenkaas

Op een authentieke, monumentale kaasboerderij in de Weipoort kunt u het hele proces van kaas maken van A tot Z zien. U kunt natuurlijk proeven van het eindresultaat en u laten uitleggen door de boerin hoe de smaakverschillen tot stand komen.

Vlakbij Leiden ligt Zoeterwoude, waar op vele boerderijen nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Een fascinerend proces dat leidt tot de grote variatie in kazen die we allemaal kennen. Hoe wordt kaas gemaakt? Wat heeft invloed op de smaak? Waarom smaakt hooikaas anders dan graskaas?
Op een authentieke, monumentale kaasboerderij in de Weipoort kunt u het hele proces van A tot Z zien. Van de leveranciers van de ruwe grondstof (de koeien) tot het hoogwaardige eindproduct. En u kunt proeven van dat eindresultaat en u laten uitleggen door de boerin (want ja, kaas wordt nog altijd gemaakt door de boerin!) hoe al die smaakverschillen tot stand komen. Er worden 2 soorten geproefd: boerengoudse kaas of kruidenkaas. Bij die laatste moet u denken aan bijzondere combinaties met fenegriek, komijn, knoflook, selderie en brandnetel.

Voor ieder bedrijfsuitje Leiden of ander groepsuitje Leiden biedt Groepswijzer.nl de beste ingrediënten. Kies voor een puzzeltocht of een speurtocht, een stadswandeling Leiden, een workshop of een quiz en maak het af met een rondvaart Leiden, een proeverij of ander culinair genoegen.


Offerte aanvragen
2 uur

€ 21,50 p.p. excl. BTW

proeverij diverse soorten kaas, uitleg, 2 consumpties p.p., stokbrood, crackers en nootjes en rondleiding over de boerderij
minimaal 10 personen

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Kaasproeverij