Bootje Aap Leiden in Leiden

Stap in de boot voor een rondvaart door Leiden en luister naar de stadslegendes in Leiden. Wat is nou waar en wat niet?

Bootje Aap Leiden is de maritieme versie van de Broodje Aap wandeling.

Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes. Van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt? Dit arrangement is een varende variant. Leiden kent vele verhalen. Jij en je groep schepen in met je gids, een geboren verteller die jullie bij een aantal locaties een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? Het is dan aan jullie om te besluiten of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend zal jullie gids het jullie niet makkelijk maken; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om jullie te overtuigen.

Dit is ongetwijfeld de leukste manier om een rondvaart te maken, want steeds zal je groep de oren en ogen gespitst moeten houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar waar gebeurd. Natuurlijk kun je van deze rondvaart ook een competitie maken voor je groep: wie blijkt uiteindelijk de goedgelovige Thomas te zijn en wie is de scherpzinnigste luisteraar?

De broodje aap wandeling is er ook in Den Haag, Haarlem en Dordrecht.Offerte aanvragen
1 uur

Prijs tot 24 personen € 295,- ex. BTW
25 tot 40 personen: € 495,- ex. BTW

rondvaart, gids

Boekingskosten € 15 (incl. btw)

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap wandeling Leiden

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kun je ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Bootje Aap Leiden