Art Nouveau/Jugendstil in Leiden

Themawandeling met gids in Leiden

Eind 19e eeuw kwam er in kunst en architectuur een reactie op de industrialisatie en mechanisatie. Er moesten weer vloeiende lijnen gemaakt worden, afbeeldingen werden geïnspireerd op de natuur, en het echte handwerk mocht in ere hersteld worden.

Materialen en nieuwe technieken werden met elkaar gecombineerd en er ontstond een geheel nieuwe stroming: Art Nouveau, die we ook kennen onder de naam Jugendstil.

Deze nieuwe kunst- en architectuurvorm werd met name toegepast tot aan het begin van de 1e Wereldoorlog, daarna kwam al snel de klad erin. Een oorlog was geen goede periode om uitbundig en vrolijk te zijn. In Leiden is er best veel gebouwd in de Art Nouveau-/Jugendstilstijl. Tijdens een rondleiding met gids wordt je geleid langs panden waar je misschien anders aan voorbijgaat en die je zullen verrassen en inspireren. Met elkaar bekijk je woningen en etalages met van die typische Art Nouveau-/Jugendstil bouwelementen. Aan het eind van de rondleiding zul je zelf al veel herkennen.

Wat vinden onze klanten van Groepswijzer.nl?

Tevreden over onze producten en service? Schrijf een google-review.

Alf Schneider
Alf Schneider
2021-11-08
Last week we booked a very nice chocolate workshop at 'Cacao van Jou' in Leiderdorp, were we had a very nice training on how to make bonbons and Truffles. It was fun and delicious, so when you are a bit affiliated to chocolate, you gonna enjoy it!
Veerle Wormer
Veerle Wormer
2021-11-01
Leuke activiteit als teamuitje en de organisatie is ontzettend behulpzaam + flexibel (vanuit onze kant ging er van alles mis). Dank!
Frits Biesjot
Frits Biesjot
2021-10-26
Vorige week teamuitje gehad met onze club uit Zoetermeer in den Haag: helemaal leuk!! Van alles en nog wat rond het Binnenhof: het Mauritshuis, Plein; je loopt door de geschiedenis van Nederland; en ondertussen allerlei toepasselijke vragen beantwoorden. Top!!!
Frank van Leeuwen
Frank van Leeuwen
2021-02-10
Groepswijzer.nl is specialist in Leiden. Zoekt u een bedrijfsuitje, uitje, personeelsuitje, groepsuitje, arrangement of andere activiteit dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Grondige kennis van stad en streek garandeert de kwaliteit van uw uitje: de leukste puzzeltocht, de beste restaurants, de meest originele workshops, de beste rondvaartboten, de meest gastvrije gidsen en het meeste plezier! Wij doen onze uiterste best om van uw uitstapje een gedenkwaardig evenement te maken en nodigen iedereen uit een recensie te plaatsen.